С този мъник личните ви данни ще са в в безопасност навсякъде и по всяко време

5
59

The IronKey Personal S200, носещ в момента името Imation Personal S200 (и Imation Personal D200), задвижван от технологията на IronKey, представлява USB-памет която е може би най-сигурното преносимо устройство към днешна дата.

Първоначално създадено за използване от военните, S200 е първото флаш-устройство, което достига ниво на сигурност Level 3 FIPS 140-2 (Federal Information Processing Standard – от англ. Федерален стандарт за обработка на информацията), нещо което никое от сродните му устройства не е достигнал все още.

Imation Personal S200 има изключително здрав, метален, водоустойчив и удароустойчив корпус, като с него вие може да се чувствате в напълна безопасност в Мрежата, благодарение на собственият му браузър, посредством който никой няма да може да ви „види“, че сте онлайн.

Всичко, което се намира на устройството е защитено посредством Imation Cryptochip, уникалното за продукта на Imation, хардуерно криптоядро, „което никога не спи“. Целият процес по криптиране на данните и верификация на паролите разчита на Imation Cryptochip, защита, която не може да бъде деактивирана от зловреден софтуер.

Цялата информация ще е защитена благодарение на тази технология. Може да управлявате своите пароли направо от устройството, и никой няма да може да ги види. Може да използвате даже флаш-устройството като „ключ“ за по-сигурна авторизация, за да заключiте паролите си за eBay и PayPal.

В случай, че го загубите или ви го откраднат, то ще е невъзможно за любопитни очи да видят съдържанието на устройство, опитвайки многократно да налучкат паролата ви, тъй като след 10-ия неуспешен опит за въвеждане на авторизиращата информация, устройството се самоформатира, като не остават никакви белези за това, че някога е имало данни в устройството благодарение на очакващата патент технология на Imation Flash Trash.

Ако пък по случайност забравите авторизиращите данни за вход в устройството, то насреща е онлайн услуга. Imation Personal Identity Manager поддържа VeriSign® Identity Protection (VIP), мощна авторизираща услуга, използвана от редица финансови и търговски уебсайтове.

Преработена, портативна версия на браузъра Mozilla Firefox за Уиндоус присъства на всяко устройство. Цялата информация, бисквитки и интернет-история се съхраняват локално на устройството. За още по-голяма сигурност, незадължителното като опция Imation Secure Sessions може да бъде включена, за тройно шифроване на уеб-трафика, осигуряващ надеждни DNS-услуги, за да ви попречи да посетите зловредна страница в Мрежата.

Производителите на устройството Imation твърдят, че „живота му“ е до 20 пъти по-дълъг от този на неговите „събратя“.

Ако може да се посочат възможни недостатъци, както на S200, така и на D200 (подобният му модел от серията Personal), то би могъл да е факта, че не поддържа USB 3.0, би могло да е малко по-сложно за опериране от обикновенният потребител, а също така и цената му, която е малко солена – 139 долара за модела S200 с капацитет 4ГБ и 329 долара за D200 и модела, който събира 32ГБ информация.

Спецификации:

1. Капацитет:

1GB, 2GB, 4GB, 8GB or 16GB

2. Скорост на обработка на информацията:

S200: до 27MB в сек. четене; до 24MB в сек. писане

3. Размери:

75mm X 19mm X 9mm

4. Тегло:

0.9 oz (25 grams)

5. Температурна устойчивост:

Operating: 0°C, +70°C
Storage: –40°C, +85°C

6. Ударна устойчивост:

16G RMS

7. Хардуер:

USB 2.0 high speed

8. Софтуерна поддръжка:

Microsoft Windows XP SP2+/Vista/7
Mac OS X 10.4+
Linux 2.6+

9. Хардуерно криптиране:

Data: 256-bit AES Cipher-Block Chained mode
PKI: 2048-bit RSA
Hashing: 256-bit SHA
FIPS Validations: 140-2 Level 3

10. Гаранция:

едоногодишна (ограничена).

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари