Таблетите оказват негативно влияние върху продажбите на електронни четци

2
35

Електронните четци съществуват от скоро и едва в последните години добиха значителна популярност. Някои анализатори обаче са на мнение, че този сравнително нов технологичен клас вече е изправен пред изчезване. Причината: мултифункционалните таблети.

След няколко години на последователен растеж в продажбите, електронните четци от типа на Kindle на Amazon или Nook на Barnes & Noble са започнали да страдат от продажбите на таблети. Изследване на IHS iSuppli показва, че през 2011 година глобалните продажби на четци са били 23,2 милиона, а тази година са спаднали с цели 36% до 14,9 милиона. Според компанията, продажбите на тези устройства ще спаднат с още 27% догодина, достигайки едва 10,9 милиона броя. Прогнозата на IHS iSuppli продължава в същия негативен дух: през 2016 година броят продадени четци ще бъде само 7,1 милиона.

Фирмата може би не е далеч от истината. Всяко следващо поколение таблети става все по тънко, леко и мощно. Отделно от това, цените им постоянно падат и потребителите започват да предпочитат устройство, което поддържа многобройни функции пред самостоятелен електронен четец дори да има по-качествен екран и повече приложения свързани именно с четенето на книги.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари