Таблетите с Windows RT ще ползват олекотена версия на Office 2013

0
23

Както ви уведомихме още в средата на юли, първите таблети с Windows RT ще се ползват от услуги като Skype и софтуерни пакети като Office 2013. Наскоро обаче разбрахме, че въпросният Office пакет няма да бъде в цялостната си форма. Microsoft планират да премахнат някои от функциите и опциите в софтуера с оглед пестене на батерията на таблетите.

Първите таблети с Windows RT и процесори ARM ще използват версия на Office 2013 RT на име Preview. Името сочи, че това е нещо като ранна версия на софтуера, която в последствие, а именно в началото на 2013 година, ще може да бъде надградена до окончателната версия на пакета.

Сред функциите премахнати от Office 2013 RT са неща като добавки на трети страни, така наречените Macros и поддръжка на Visual Basic for Applications (VBA). Според различни източници, ще бъдат премахнати и други функции, но какви са те, можем само да гадаем. Microsoft така или иначе нямат намерение, поне на този етап, да споделят повече информация по този въпрос. Според TheVerge.com, първите таблети с Windows RT ще работят с версия Microsoft Office Home & Student 2013 RT Preview, но дали това е така, ще разберем в бъдеще.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари