Таблетът Microsoft Surface ще струва между $1000 и $2000?

2
34

Таблетът Microsoft Surface звучи доста добре… на теория. Анализаторите очакват, че освен на интересни спецификации, моделът ще разчита и на конкурентна цена, но второто изглежда е малко вероятно. Така поне твърдят от шведски уеб сайт, поместил прогноза, според която Surface ще се продава на високата за таблет цена от $1000 или повече.

Във въпросния сайт са изредени цените на всички разновидности на таблета, включително тези, които ще работят с Windows RT и Windows 8 Pro. Най-евтиният от общо четирите модела ще струва $1002, а най-скъпият – цели $2150. Разбира се, таблетите със сигурност ще са по-евтини в страни с по-нисък стандарт на живот от Швеция, но дори в скандинавската страна най-скъпият iPad е $1032.

Тук трябва да подчертаем, че тези цени са чисто спекулативни. Досега единственото, което Microsoft са казвали по отношение на стойността на таблетите е, че тя ще е базирана на наличността, но при всички положения ще е близка до цените както на таблетите с ARM процесори, така и с ултрабуците с процесори на Intel.

В известен смисъл Surface предлага повече от iPad в лицето на допълнителната клавиатура и пълната, а не мобилна версия, на операцонната система, но Microsoft сами потвърдиха, че главният им съперник ще бъде именно таблетът на Apple. Анализаторите посочват, че ако действително това е целта им, то цената на Surface не може да си позволи да е по-висока от тази на iPad.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари