Таблетът Samsung Galaxy Tab Iris е получил скенер на ириса

2
3

Samsung представи мобилно устройство с вграден скенер на ириса за биометрична идентификация на потребителите. Противно на очакванията, това устройство не е нито смартфон, нито фаблет, а таблет, който бе наречен Galaxy Tab Iris.

 

Скенерът се намира на задната страна на корпуса. По всичко изглежда, че това е ефективната технология за биометрична идентификация Iris on the Move (IOM), която Samsung лицензира през 2015 г. във фирмата SRI International. Твърди се, че решението осигурява 1000 пъти по-висока точност, отколкото дактилоскопичните сензори, използвани в съвременните смартфони.

От гледна точка на хардуерния „пълнеж“, Galaxy Tab Iris — това е доста прост таблет. Той е оборудван с четириядрен процесор с честота 1,2 Ghz, 1,5 GВ оперативна памет, 8 GВ флаш-модул с възможност за разширяване, 7-инчов дисплей с резолюция 1024 × 600 точки и 5-мегапикселова задна камера. Налични са адаптерите Wi-Fi 802.11 n и Bluetooth 4.1, както и модул за работа в мобилните 2G/3G мрежи. Размерите са 193,4 × 116,4 × 9,7 мм, а теглото — 327 гр. Захранването се осигурява от акумулаторна батерия с капацитет 3600 mah, а използваната операционна система — Android 5.0 Lollipop.

Първоначално таблетът ще бъде достъпен на индийския пазар. Предполага се, че устройството ще намери своето приложение и в различните финансови учреждения, структурите на електронното правителство и търговския сектор, където се изисква висока точност на идентификация на потребителя. Цената на представения таблет е около 200 долара.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
The OwlAzhen Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
The Owl
The Owl

Да си обръщаш таблета, че да ти сканира ириса, че после пак да го обръщаш, че да работиш.. Голяма простотия, не можеха да го турят отпред, все едно няма място..

Azhen
Azhen

И аз това си помислих , но може би идеята е друга , че този който сканира ириса не е този който трябва да се идентифицира пред него , реално таблета да се ползва за портативен скенер.