Таблетът Samsung Galaxy Tab Iris е получил скенер на ириса

2
46

Samsung представи мобилно устройство с вграден скенер на ириса за биометрична идентификация на потребителите. Противно на очакванията, това устройство не е нито смартфон, нито фаблет, а таблет, който бе наречен Galaxy Tab Iris.

 

Скенерът се намира на задната страна на корпуса. По всичко изглежда, че това е ефективната технология за биометрична идентификация Iris on the Move (IOM), която Samsung лицензира през 2015 г. във фирмата SRI International. Твърди се, че решението осигурява 1000 пъти по-висока точност, отколкото дактилоскопичните сензори, използвани в съвременните смартфони.

От гледна точка на хардуерния “пълнеж”, Galaxy Tab Iris — това е доста прост таблет. Той е оборудван с четириядрен процесор с честота 1,2 Ghz, 1,5 GВ оперативна памет, 8 GВ флаш-модул с възможност за разширяване, 7-инчов дисплей с резолюция 1024 × 600 точки и 5-мегапикселова задна камера. Налични са адаптерите Wi-Fi 802.11 n и Bluetooth 4.1, както и модул за работа в мобилните 2G/3G мрежи. Размерите са 193,4 × 116,4 × 9,7 мм, а теглото — 327 гр. Захранването се осигурява от акумулаторна батерия с капацитет 3600 mah, а използваната операционна система — Android 5.0 Lollipop.

Първоначално таблетът ще бъде достъпен на индийския пазар. Предполага се, че устройството ще намери своето приложение и в различните финансови учреждения, структурите на електронното правителство и търговския сектор, където се изисква висока точност на идентификация на потребителя. Цената на представения таблет е около 200 долара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Таблетът Samsung Galaxy Tab Iris е получил скенер на ириса"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка