fbpx
14.8 C
София

Таблетът Surface RT – по-евтин за образователните институции

Най-четени

Преди време Microsoft стартираха проект на име „Windows in the Classroom Surface Experience“, в рамките на който на различни образователни институции бяха раздадени общо 10 хиляди бройки от таблета Surface RT. Изглежда това е била само първата стъпка към промотирането на устройството в училищата и университетите. Сега компанията пусна таблета на промоционални цени отново специално за образователните институции.

Между 17 юни и 31 август, цената на Surface RT с капацитет от 32GB ще бъде намалена до $199 от $499, колкото биха платили обикновените потребители. Моделът с Touch Cover, който нормално струва $599 ще се продава за $249, а този с Type Cover, по принцип $629 ще бъде $289. Доста добра сделка, като се има предвид, че Microsoft дори не изискват от училищата и университетите да поръчат някакво минимално количество, за да се възползват от промоцията.

Коментарът на компанията относно новата инициатива бе, че имат „дълга традиция в предлагането на специални цени за клиентите ни от сферата на образованието“, както и „мисия в образователната сфера да помогнем на училищата, на учениците и на учителите да реализират пълния си потенциал“.

Анализаторите допълват, че зад това благосклонно отношение се крие и желание от страна на Microsoft да стимулират продажбите на таблета и да поразчистят малко натрупаните им на склад количества. Както със сигурност ви е известно, таблетът с Windows RT съвсем не се радва на ентусиазъм от страна на потребителите. Според фирмата IDC през първите три месеца на годината Microsoft са успели да продадат само 900 хиляди бройки, и то включително по-усъвършенствания Surface Pro.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини