Тайванските производители на графични карти, по-специално Gigabyte Technology, Micro-Star International и TUL, през април ще доставят 40% по-малко графични адаптери, отколкото през миналия месец. Това съобщава изданието DigiTimes, позовавайки се на източници от индустрията.

Като основна причина за значителния спад е намалението на курсовете при повечето криптовалути. Според източници, много от дистрибуторите и големите „киберзлатотърсачи“ значително са намалели не се снабдяват с графични ускорители. Някои компании, специализирани в добива на криптовалути, решиха да изчакат с покупката на графични карти. Те очакват излизането на новото специализирано оборудване от китайската компания Bitmain.

Освен това, брутната печалба на производителите на графични карти в обозримо бъдеще ще се свие до 20-25%. Това се дължи на намаляването на цените на продуктите с цел стимулиране на продажбите. При това, разликата между продажната цена на графичните карти и тяхната себестойност е 50% от последната.

Трябва да се има предвид, че през миналата година Gigabyte успя да продаде 4,5 милиона графични адаптера. Това е с един милион повече от 2016 година. Първото тримесечие, тайванският разработчик приключи с рекорден доход от 675 милиарда щатски долара. Това е с 51% повече в сравнение с предходната година. Междувременно, месечният приход на MSI през март е нараснал до 395 милиона щатски долара. Това е с 33,5% повече от показателя през март 2017 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари