Епопеята по излизането на портативната конзола Smach Z продължава още от 2014 година, когато екипът от специалисти публикува тийзъра SteamBoy Project.

Устройството бе представено като хибрид на Steam машина и геймпад, а неговият хардуер бе достатъчен за стартирането на леки игри. За съжаление, създателите на Smach Z не успяха да съберат достатъчна сума чрез сайтовете за потребителско инвестиране и всички си помислиха, че конзолата няма да я бъде.

Въпреки това, разработчиците не се отказват от своя амбициозен проект и ръководителят на компанията Smath Даниел Фернандес (Daniel Fernandez) съобщи окончателните технически характеристики на портативната конзола.

Smach Z се базира на представената тези дни система-върху-чипа AMD Ryzen Embedded V1605B. Тази SoC прилича на мобилния процесор Ryzen 5 2500U и разполага с четири процесорни ядра с подръжката на многопоточна работа и графичен ускорител Radeon Vega 8. Налични са 16 GB SO-DIMM оперативна памет DDR4-2133, до 256 GB флаш-диск и 6-инчов екран с резолюция 1920х1080 пиксела.

Устройството има Wi-Fi 802.11ac/Bluetooth 4.0 модул и батерия с капацитет 46 Wh, осигуряваща 5 часа автономна работа. Това са параметри на лаптоп от среден клас и навярно конзолата ще има пазарен успех.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари