Технологията mini-LED може съществено да подобри показателите на LCD дисплеите

5
1081

GSMarena съобщи, че технологията mini-LED е достигнала необходимото ниво на развитие и тази година е пусната в действие първата поточна линия за серийно производство. Масовото производство на подобни дисплеи засега не е започнало. Предполага се, че mini-LED подсветката в IPS дисплеите може да промени индустрията.

Технологията mini-LED дава възможност за повишаване на яркостта, контраста, точността на възпроизвеждане на цветовете и понижаване на консумираната енергия. На теория, тя може да се конкурира с AMOLED технологията при предишното ниво на производствени разходи. Освен това, новата технология може да подобри работата на HDR функционалността за LCD дисплеите.

Идеята е да се използва много голям брой източници на светлина. Така например, в традиционния дисплей за смартфони с размер на диагонала 5 инча, се използват 25 светодиодни блока. При използването на mini-LED технологията броят излъчващи светлина блокове достига 9-10 хиляди. По този начин се постига по-добра работа на HDR функцията и по-точен контрол на подсветката.

В перспектива мини-LED технологията се очаква да се превърне в микро-LED. Засега се изисква корекция на точността на цветовете след производството на mini-LED панела, за да се получи съответствие с днешните дисплеи. Ако и този проблем бъде решен, наистина можем да очакваме големи промени.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Този-онзиbure_s_barutБай Тошоassa Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
assa
assa

То от доста време се знае, че това е бъдещето въпроса е кога ще го пуснат. В началото на статията се говори сякаш следващите телефони ще са с микро лед, но по нататък се разбира, че още не са оправили всички проблеми и пак не се знае кога ще го пуснат.

bure_s_barut
bure_s_barut

За момента на виждам алтернатива на AMOLED при телефоните. Не, че нещо, но да трябва да натискам бутон, за да видя дали имам нещо ново на телефона не ме кефи изобщо.

Бай Тошо
Бай Тошо

???????На Не можел да натиска бутони

bure_s_barut
bure_s_barut

Ами още от 2010-та година съм само с AMOLED телефони(Nokia C7 Ми беше първия подобен телефон) и съм супер доволен. Хвърлям един поглед и винаги знам какво става с телефона ми без да се налага да го вземам в ръце и да натискам бутон, за да светне екрана.

За мен IPS на телефон е мъчение.

Този-онзи
Този-онзи

IGZO дисплеите на SHARP са по-добра идея от AMOLED.