Apple Watch Series 6 направи добро впечатление, но изглежда тепърва платформата ще се развива. Така смята самият Тим Кук, който казва „Имаме неща, които се разработват в нашите лаборатории, които са умопомрачителни“.

Извадката е от разговор на изпълнителния директор на Apple с Майкъл Робъртс в неговия подкаст Outside.

„Ако се отдалечиш от цялата картина, погледнеш в бъдещето и попиташ “Какъв е най-великият принос на Apple?“, то той ще е в областта на здравето,  здравето и уелнеса.“, обяснява Кук.

Под уелнес се разбира активният процес, в който човек осъзнава и прави избори, с които да постигне по-здрав и пълноценен живот. Прави промяна в храненето си, физическата си активност, предприема мерки да регулира теглото си и т.н. Не трябва да се бърка със здравеопазването.

Споделя, че по отношение на Apple Watch има още много иновации, които трябва да се появят. Не само по отношение на допълнителни сензори, но и информацията, която може да се придобие чрез тях. Той използва спортна аналогия.

„Ние сме в първата част на мача. Помислете за количеството сензори в колите. И безспорно тялото ви е много по-важно от вашата кола.“

В Watch Series 6 видяхме сензор за следене на кислорода в кръвта. Очаква се до появата на следващия модел да има регулаторно одобрение. До тогава, опцията се категоризира като такава за следене с в областта на уелнеса, но не и като доказан медицински мониторинг.

Някои патенти сочат, че Apple смята да добави възможности за следене на кръвното налягане и продължително измерване на пулса. Това отново ще стане чрез добавянето на нови сензори.

Друга информация сочи, че следващите часовници ще имат micro-LED екран, а не OLED. Това ще повлияе на живота на батерията и ще позволи екранът да е по-тънък.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

27 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари