Lenovo демонстрира по време на събитието Tech World таблета Folio, който може да се сгъне и да се превърне в смартфон, както и обратното. Това е реален и работещ прототип, за който засега не се знае кога ще излезе на пазара.

Lenovo показа концепцията на това устройство през месец юни тази година а сега обяви и основните технически характеристики. Lenovo Folio разполага с гъвкав 7,8-инчов екран с резолюция 1920х1440 пиксела. В сгънат вид се получава смартфон с 5,5-инчов дисплей, а специален механизъм може да задържа двете половини отворени под произволен ъгъл.

Устройството използва считаната за флагман през 2013 година система-върху-чипа Qualcomm Snapdragon 800 с 64-битова архитектура, четири Qualcomm Krait 400 процесорни ядра с тактова честота до 2,3 GHz и интегрирания графичен ускорител Qualcomm Adreno 330. Връзката с мобилните мрежи се осъществява чрез eSIM чип. Устройството работи под управлението на операционната система Android 7.0.

Новият таблет предлага някои интересни функции. Така например, на всяка половина от екрана може да се стартира отделно приложение. Можете да включите приложение за камерата на едната половинка, а на другата да гледате себе си, както и други подобни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари