Време е да разгледаме какви нови ултрапортативни лаптопи показа ASUS по време на Built for Brilliance виртуалното си събитие. Тази категория може да се опише като най-плодородна, с цели пет различни серии.

ASUS ZenBook S (UX393)

ZenBook S е ултрапортативен 13.9-инчов лаптоп от висок клас. Съотношението на картината е 3:2. Дебел е едва 15.7 милиметра, с тегло от 1.35 килограма. Целият корпус е метален. NanoEdge дисплеят е с резолюция от 3.3K (3300 х 2200 пиксела), за да побира повече информация и да има по-малка нужда от работа със скрола на мишката. Батерията осигурява 12-часов автономен режим на работа.

Тук имаме ErgoLift механизъм за отваряне и затваряне, който осигурява комфортна позиция за писане на новата клавиатура, която заема цялото пространство от край до край. Подобрява се и охлаждането на лаптопа.

Това е поредният лаптоп на ASUS с 11-то поколение i7 процесор на Intel. Може да има до 16GB RAM и до 1TB PCIe 3.0 x4 M.4 SSD диск.

Работи страхотно с последната версия на MyASUS софтуерния портал. Поддържа ASUS NumberPad 2.0 технологията за лесно въвеждане на цифри чрез тъчпада. Инфрачервената камера се комбинира страхотно с Windows Hello механизмите за сигурност.

ASUS ZenBook 14 Ultralight (UX435EAL/EGL)

Тежи само 980 грама. Комбинира най-високото ниво на мобилност със страхотна производителност и елегантност. Процесорът може да е до Intel Core i7 от 11-то поколение. За графиките избираме между Iris Xe вградена графика или NVIDIA GeForce MX450 видео карта.

ZenBook 14 Ultralight също е оборудван с NanoEdge дисплей, което значи, че е има почти незабележими рамки, които осигуряват 92% съотношение екран към тяло

Може да се похвали с наличието на ASUS NumberPad и ErgoLift панта. Свързаността е подобрена чрез Intel WiFi 6 и ASUS WiFi Master технологиите.

ASUS ZenBook 14 (UX435EA/EG)

ZenBook 14 комбинира много добра производителност с голяма мобилност. Теглото му е само 1.19 килограма. Може да се похвали с ASUS ScreenPad тъчпад, който всъщност е екран. Допринася за по-голяма производителност при ползване. Отново имаме 11-то поколение процесори на Intel. Тук изборът отново е между вградена Intel Xe графика и GeForce MX450 видео карта.

Дисплеят е същият като при ZenBook 14 Ultralight. Тук имаме два нови цвята – борово сиво и люлякова мъгла.

ASUS ZenBook 13/14 (UX325/UX425)

Това са два лаптопа от ново поколение с 13.3-инчов и 14-инчов размер на дисплеите. Те изпъкват с теглото и размерите си. По-малкият тежи само 1.07 килограма. И двата лаптопа са дебели едва 13.9 милиметра. Размерите им не ги ощетяват по никакъв начин що се отнася до портовете – HDMI, USB Type-A, Thunderbolt 4 USB-C и четец за microSD карти. Това са най-тънките за размера си лаптопи с подобни възможности за свързаност.

Тук NanoEdge дисплеите осигуряват до 90% съотношение между екрана и тялото. Има възможност за дисплей със само 1 ват консумация на енергия, което удължава живота на батерията. Той стига до 21 часа с едно зареждане. Тук имаме същите гореспоменати цветове.

Този път, новите Intel процесори могат да се комбинират с до 32GB RAM. Мястото за съхранение е до 1TB PCIe 3.0 x2 SSD

Време е да разгледаме и новите ултрапортативни лаптопи от серията VivoBook

ASUS VivoBook S13/S14/S15 (S333/S433/S533)

VivoBook S13 (S333), S14 (S433), и S15 (S533) са с размер на екраните съответно от 13, 14 и 15 инча. Предлагат перфектният баланс между по-разчупен външен вид и производителност. Тук имаме най-много различни цветове. Производителността се осигурява от 11-то поколение процесори на Intel до i7, до 16GB RAM и големи PCIe SSD дискове с Intel® Optane™ Memory H10 памет.

ASUS VivoBook 14/15 (K413/K513/X413/X513)

VivoBook 14/15 серията също предлага много цветни лаптопи, които са подходящи за забавление.  VivoBook X413 и X513 моделите са с корпус изработен изцяло от пластмаса. Налични са в цветовете  мечтано бяло, кобалтово синьо и поръчково черно. K413 и K513 моделите имат метален дизайн на капака, като наличните цветове са сърдечно златно, инди черно и прозрачно сребърно. Цветният Enter бутон прави много силно впечатление.

Захранват се с процесори от 11-то поколение на Intel до Core i7 и Intel Iris Xe вградените графики. Тук отново можем да разполагаме с оперативна памет с размер от 16GB и същите много бързи SSD дискове с голям капацитет. При VivoBook 15 имаме двойна система за съхранение на информацията, където бързият SSD диск се комбинира с твърд диск за още по-голям капацитет.

Разбира се, от ASUS не са пропуснали да имплементират ASUS NumberPad 2.0 технологията за бързо и лесно въвеждане на цифри чрез тъчпада.

Със сигурност феновете на ASUS имат голям избор, що се отнася до леки и производителни лаптопи от различните ценови класове. Хвърлете и едно око на новите конвертируеми лаптопи на производителя.

Какво можем да очакваме от Intel Iris Xe вградените графики?

Целта на Intel е предложи възможност за задоволителна производителност в игри и приложения, които изискват графична мощ. В по-изискващите AAA заглавия, не винаги ще получаваме 60-те кадъра в секунда, които търсим. В най-популярните e-sports заглавия като CS:GO, League of Legends, Fornite и т.н. обаче, ще можем да играем напълно задоволително. Очаквайте игрите да вървят добре на средни графични настройки, с резолюция до 1080P.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари