„Това ще бъде ужасна грешка“ – съоснователят на ARM за потенциалната сделка с Nvidia

1
1491

Коментирайки съобщенията за възможната продажба на ARM на производителя на графични чипове и видеокарти Nvidia, в интервю за BBC, съоснователят на британския разработчик на процесорни архитектури Хърман Хаузер (Hermann Hauser) изрази своето неодобрение по повод на потенциалното поглъщане. Той счита, че от тази сделка няма да се получи нищо хубаво.

„Един от фундаменталните принципи на бизнес модела на компанията ARM е, че тя може да продава лицензите за своите разработки на всеки. Единственото преимущество на Softbank е, че не произвежда чипове  и по този начин поддържа неутралитета на ARM. Но ако ARM стане част от Nvidia, повечето лицензианти, които са конкуренти на Nvidia, разбира се, ще започнат да търсят алтернатива на ARM“.

Хърман Хаузър, съосновател на ARM.

Да си припомним, че лицензи за производството на ARM чипове притежават Intel, NVIDIA, Apple, Qualcomm, TSMC, Samsung и още много други компании.

Съоснователят на ARM каза още, че вдигнатите тези дни шум и интерес към бизнеса на ARM е една отлична възможност за британското правителство да върне основаната в Кеймбридж компания „вкъщи“ и да я направи публична. Тоест, да купи обратно ARM от Softbank и да представи акции на компанията на борсата.

Преди няколко часа започнаха да се появяват съобщения от медиите, че ако ще има продажба на ARM, то купувачът няма да бъде Nvidia, а консорциум от няколко компании.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари