Lenovo, един от най-големите производители на най-различни компютърни конфигурации, анонсира нов лаптоп от категорията на работните станции.

Това е лаптопът ThinkPad P52. Компютърът разполага с мощен хардуер и изглежда е най-производителният лаптоп на Lenovo към днешен ден.

Lenovo ThinkPad P52 предлага 15,6-инчов дисплей с 4К резолюция. Централният процесор е от фамилията Intel Xeon, като се предлага възможност за избор на различни чипове. Графиката се осигурява от видеокартата Nvidia Quadro P3200. Възможно е поставянето на дискове с максимален капацитет до 6 TB.

Въпреки мощната конфигурация, лаптопът е останал сравнително лек. Неговото тегло е в рамките на 2,4 килограма. От по-характерните особености можем да изброим клавиатура с цифров блок и с подсветка, скенер за пръстови отпечатъци и инфрачервена камера за поддръжката на технологията Windows Hello. Комплектът интерфейси включва два Thunderbolt 3 порта, HDMI 2.0 и mini DisplayPort 1.4 видеоизходи, Ethernet гнездо, SD четец и три USB-А порта. Поддържат се Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 5 безжичните връзки. Опционално се предлага LTE модем.

Цената на мощния лаптоп Lenovo ThinkPad P52 не е обявена. Навярно за да не се травматизира психиката на потенциалните потребители.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
...КольоPetko77СтаниславВенци Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Oceanic815
Oceanic815

„Цената на мощния лаптоп Lenovo ThinkPad P52 не е обявена. Навярно за да не се травматизира психиката на потенциалните потребители“

Тва изречение кърти 🙂
Следвайки логиката по-горе няма как бъдещите му притежатели да не развият PTSD (Post-Traumatic Stress Disorder) :-O

Венци
Венци

Няма да е по-скъп от стандартен МакБук Про 🙂

Станислав
Станислав

Ще е по-скъп…

...
...

E „брат“ как няма да е по-скъп то само рамта е 128гб ,сметни си в някой сайт колко са ти 128гб памет ,даже ще те улесня само паметта ще сметна за настолен…
http://nikem-bg.net/cart/58257p2rf.html
цената е почти 3 бона без 2 лева т.е 2998лв ,ти смятай и другите работи..А и според мен тва е напълно ненужно количество рам ,но това е друга тема .. Освен за някакъв сървър според мен за нормални нужди макс 16 ,даже и 4 вършат перфектна работа ама заеби тва…Цената ще е по-висока на 100% от лаптопите на apple ( macbook )

Кольо
Кольо

Лаптопа не идва с предварително инсталиран максимален обем оперативна памет. Както винаги в тази статия не е уточнено, че става въпрос за „up to 128GB“, което е опционално, по желание на клиента. Въобще, източниците от които се черпи информация, напоследък стават все по-жълти и в тях се пише сензационистки, наблягайки ей така на големите цифри да се поддържат зомбитата във възбудено състояние.

...
...

Попринцип не е уточнено дали идва или не идва и за това се подведох и просто показах ,че 128гб рам струват 3 бона..А и както каза човека по-долу ще се използва за професионални цели лаптопа,не вярвам да има лудак ,който да го вземе да си рови в нета 😀

Petko77
Petko77

4GB може и да е достатъчна за фейс и ютубе отворени едновременно, но това е професионален инструмент със съвсем различно предназначение