Този малък сензор за Arduino заменя фитнес тракера

1
703

В сайта за потребителско инвестиране Kickstarter започна събирането на финансови средства за реализацията на проекта EmotiBit, който ще даде възможност на потребителите от целия свят да извършват мониторинг на данните за емоционалното и физиологичното състояние на потребителя, както и за извършваните от него движения.

Създателите на този проект отбелязват, че всички събрани от този мониторинг данни принадлежат на конкретния потребител, информацията не се подава никъде и остава записана във поставената карта памет. След като мониторингът приключи, MicroSD картата може да бъде включена към персоналния компютър, където да се копират всички данни и да се обработят офлайн с помощта на различните специализирани приложения. Предложеният в рамките на проекта EmotiBit сензор може да регистрира 16 биометрични сигнала, които се записват в режим на реално време, включително физиологичните и емоционалните.

Устройството може да измерва честотата на сърдечния ритъм, промяната в честотата на сърдечния ритъм, честотата на дишане, наситеността на кръвта с кислород и кожно-галваничната реакция. Всички тези параметри са необходими за определянето на емоционалното и физическото състояние на човека, но устройството има още жироскоп и магнит, благодарение на които с голяма точност могат да се измерват движенията на човека, неговата физическа активност, жестовете и дори температурата на тялото.

Според създателите на EmotiBit, новият сензор е идеален инструмент за научни цели – студентите могат да използват това устройство в своите проекти, преподавателите в своите демонстрации, а учените – за оценка състоянието на човека в някой ситуации. Освен това новият сензор работи изцяло с отворен сорс код.

5 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари