Този Raspberry Pi лаптоп има функция, която дори MacBook Pro не поддържа

0
1167

Raspberry Pi представи проект наречен CrowPi2 – устройство, което компанията описва като „платформа за STEAM обучение и лаптоп с Raspberry Pi в едно“. От момента на представянето на проекта в платформата Kickstarter преди 50 дни, CrowPi2 е успял да събере дарения в размер на над 150 000 щатски долара от 580 различни дарители.

Проектът, създаден от Elecrow, има за цел да достави работещ продукт до август 2020 година, като основната версия на устройството ще струва 170 щатски долара, както и с различни варианти за оперативна памет и вътрешно пространство за съхранение, които ще се продават на различни цени. Изненадващо, най-скъпият вариант на устройството, Advanced Kit е най-популярен сред дарителите.

Очаква се CrowPi2 да се предлага в три цветови варианта и да бъде изненадващо добре проектиран продукт – поне на хартия. Освен това има 2-мегапикселова предна камера, която е далеч по-добра от тази в значително по-скъпи модели лаптопи като Dell XPS 13 или Apple MacBook Pro 16, които имат 720p HD уеб камера.

Raspberry Pi

CrowPi2 ще идва с 11,6 – инчов IPS дисплей с Full HD резолюция, а сменяемата му клавиатура крие множество безброй полезни функции като възможност за съхранение на малки предмети и бележки под нея, които никой да не може да открие, както и полезно отделение за съхраняване на аксесоарите на лаптопа като зарядното устройство и резервна батерия например.

Най-скъпата версия се предлага с RFID четец и карта, IR приемник и дистанционно управление, сензор за влага, DC мотор с мини вентилатор, micro HDMI и Full HDMI конектори.

Освен това идва и със слот за SD карти и 32GB SD карта предварително поставена карта в комплекта, на която са качени операционната система, както и други софтуерни компоненти за базовата работа на устройството, тъй като целта е била възможно най-ниска стойност на проекта.

Важен момент е, че лаптопът не идва с модул Raspberry Pi и трябва да се снабдите със собствен такъв, но хардуерно преносимият компютър е съвместим с широк спектър от операционни системи като Windows 10 IoT, CentOS, Kali Linux, FreeBSD, Ubuntu, Raspbian и други.

Потенциален пазар

Екипът за проекта, очаква CrowPi2 да се превърне в хит сред евтините лаптопи за домашно обучение, дистанционна работа и работни компютри за каси, терминали и информационни центрове. Благодарение на ниската себестойност на хардуера и широките модулни възможности, CrowPi2 определено ще се хареса и на много ентусиасти и разработчици, които вече се възползват от възможностите на Raspberry Pi.

1.8 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари