Търсенето на USB 3.1 качи доходите на ASMedia до рекордни нива

0
39

Компанията ASMedia Technology, която взе активно участие в създаването на USB 3.1 контролерите, започна да получава стабилни дивиденти от повишеното търсене на подобни решения. Уеб-порталът DigiTimes съобщи, че през месец август тази година доходът на ASMedia е нараснал до рекордно ниво – $6,6 милиона, което е с 47,8% повече от резултата, постигнат през юли и с 40,8% повече сравнено като средно постижение за годината.

 

Според китайските анализатори, тази динамика в растежа се обяснява с голямото търсене на USB 3.1 контролери за компютърни системи с процесори Intel Kaby Lake и AMD Bristol Ridge. Тези процесори  с особено подходящи за мобилния сегмент, като процесорите на Intel едва сега започват да навлизат в него. Търсенето се е увеличило през август, понеже това е „месецът за подготовка за сериозна делова активност“.

Да си припомним, че в десктоп компютрите чипсетите на AMD за Socket AM4 процесори поддържат два USB 3.1 порта от първо поколение и не по-малко от един USB 3.1 порт от второ поколение. Десктоп-процесорите Intel Kaby Lake по принцип поддържат USB 3.1 портовете, но тяхната продажба трябва да започне през първото тримесечие на 2017 година и ASMedia има възможност да подобри своя рекорд по висок доход.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари