Тъчскрийн позволява на клавишите да се показват и скриват

0
58

Tactus Technology създаде нов тип слой за тъчскрийн, който прави възможно да се появяват и изчезват реални бутони.

На SID Display Week в Бостън Tactus Technology представи новата си „тактилна“ тъчскрийн технология, която позволява на реални бутони да се показват или изчезват в миг на дисплея. Те могат да придобиват почти всяка една форма, благодарение на което, според Tactus, производителите ще могат да произвеждат приспособления със съвсем различен от познатия ни вид. От компанията не забравиха да се похвалят също, че и това е „първата и единствена подобна технология, която ще осигури характеристики от следващо поколение на различни приспособления“.

Самият Tactile Layer (или тактилен слой), както наричат своята технология от фирмата не е тъчскрийн сам по себе си. Той представлява тънък компононент, който бива разполаган върху смартфони и таблети. Tactus обясняват, че той трябва да се инсталира и оптимизира от съответният производител на устройството и е толкова тънък, че не може да се види или усети като реален, допълнителен дисплей.

Tactile Layer, който е с дебелина от един милиметър, съдържа малки каналчета, пълни с нетоксична течност. Малък вътрешен контролер увеличава количеството на налягането на определени места течноста, което води до появяването на бутони в желан размер.

„След манипулацията (увеличаването на налягането от контролера) този тънък слой се деформира до определена височина, форма и твърдост и бутоните се появяват на екрана. Потребителят може да усети, натисне и си взаимодейства с тези реални бутони, сякаш са клавиши на клавиатурата. Когато не се използват, бутоните се прибират обратно“, пише в прес-релийза издаден от Tactus.

От компанията допълват, че ще пуснат в разработка технологията си през 2013 съвместно с Touch Revolution, TPK Holding Co., който е най-големият производител на капацитативни тъчскрийни в света.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари