Тъч дисплеят HP VintagePoint покрива площ от 7м2

0
53

През пролетта на миналата година се появиха слухове, че Lenovo разработват 23-инчов таблет. Така и не успяхме да станем свидетели на представянето на такова устройство от китайския производител, но HP сега демонстрира напълно реален тъч дисплей, заемащ площ от 7м2. Новото устройство VintagePoint е създадено от шест индивидуални монитора HP LD4730G Ultra-Micro Bezel, монтирани върху алуминиева рамка.

Синхронът между отделните монитори поддържат две станции, отново производство на HP, които използват една обща видеокарта, предоставена от AMD. Изглежда системата е достатъчно мощна за да задвижи всичките шест монитора, които освен, че представят изображения с най-високо качество, могат да засичат и до 32 докосвания върху повърхността в един и същ момент. По този начин, потребителите могат да използват тъч дисплея за да изнасят презентации пред широка публика, като работят в екип.

Модулният характер на VintagePoint има изключително голямо значение при транспортиране, тъй като дисплеят може да бъде разглобен и след това монтиран отново според нуждите на потребителите. Освен това, ако евентуално единият от панелите бъде повреден, той може да бъде лесно заменен, без да се налага поправка на целия дисплей. Според HP целият монтаж на VintagePoint отнема не повече от час. Компанията сподели също и че потребителите, на които не им е достатъчен размера от 3 х 2,3m, могат да поръчат и дисплеи с дължина до 12m, които обаче използват няколко групи от проектори за да работят едновременно.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари