Умният екран на Huawei идва през септември

5
2415

Тази седмица Huawei изнесе медийна презентация в Шенжен. Директорът на генералния филиал на компанията Ю Ченгдонг разкри своята нова концепция за Huawei Smart Screen. Продуктът е проектиран като телевизор, но трябва да служи и като център за споделяне, свързване на различни екрани, организация на IoT мрежата и отделно да предлага медийно развлечение. Ако площта на един панел не ви стига, трябва да можете да добавите още няколко с висока резолюция и фреймрейт. Освен това устройството може да се управлява от смартфон и ще предлага специални функции. То ще предлага и мениджмънт на хардуера чрез специалното приложение HiLink.

В устройството ще бъдат интегрирани умни компоненти, произведени директно от Huawei. Ще се използва особен HiAI енджин, който да работи с умен глас, да разпознава естествен език, лица, човешкото тяло и жестове, да работи с изображения и видео, OCR. В основата на софтуера стои ядрото на операционната система Hongmeng на Huawei.

Отделно от това компанията ще вгради и други свои собствени технологии като Huawei Sound и AI Quality Engine. Умният екран ще ползва и облачни услуги за аудио и филми под формата на Huawei Music/Video. Ще можете да закупите дисплея в три различни размера – 55, 65 и 75-инчов.

Huawei Smart Screen ще дебютира на пазара през септември. Отделно с това дъщерната компания Honor разкри още миналата седмица Honor Smart Screen, който трябва да излезе през август. Предполагаме обаче, че в началото устройствата ще се продават единствено в Китай и околния регион. Очертава се една бурна есен за китайския технологичен гигант Huawei.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Десподов, болен ли си? Всеки ден ни облъчваш с Хуйвей и Тесла. На хранилка ли си там?

115
115

Хуауей си плащат, а тесла има много заблудени фенчета които кликат.

жик-так
жик-так

еми с какво да те облъчва? Лада и правец?

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Най-после някаква следа 🕵 защо разработват ОС „Hongmeng“ ☺.

Мирослав
Мирослав

Много умни работи стават, че чак взех да се плаша. А аз прекарвам доста време с джаджата.