„Умният“ часовник на Samsung: първи скрийншоти

0
44

Преди няколко дни, изданието Sammobile съобщи, че на поредния Unpacked, Samsung може да покаже не само новия си флагман Galaxy S IV, но и неговата мини-версия, както и загадъчно устройство, наречено Altius. Днес в мрежата се появиха скрийншоти от екрана на Galaxy Altius, които потвърждават теорията, че устройството ще бъде нещо като „умен“ часовник, който ще се свързва към смартфона или ще работи автономно.

Надписът SKT и антенката в горната лява част на изображенията подсказва, че устройството може да работи със собствена SIM-карта (SKTelecom – това е корейски оператор). Надписът AltiusOS beta2 предполага, че джаджата няма да се задвижва от Android, а със собствена операционна система, разработена специално за Altius. Но от друга страна, думата Galaxy в заглавието предполага друго. Може би този часовник ще бъде със специално оптимизирана версия на мобилната операционна система на Google.

Тук се вижда и обема на паметта – 235 MB. Това означава, че устройството има слот за карта памет или е действителен „спътник“ на смартфона, а вътрешната памет му е необходима само за конкретни програми.

Последните скрийнове са най-интересни – плочки с екранни програми – музикален плейър, часовник и пропуснати съобщения. Това вероятно е стартовия екран, много наподобяващ този в Windows Phone 7/8 телефоните.

Резолюцията на всяка от снимките е около 780 х 780 пиксела. Това означава най-вече, че ние си имаме работа с доста голям дисплей.

Напълно е възможно скоро да се появят и нови сведения за това загадъчно устройство.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари