„Умният“ часовник Aircon Watch регулира температурата на тялото

0
310

Това може да изглежда като измислица, но въпреки това създателите на „умните“ часовници Aircon Watch определено вярват, че по този начин може да се регулира температурата на цялото тяло.

Идеята на Aircon Watch се състои в това, че човек наистина може загрява или охлажда малък участък от кожата и цялото тяло става по-топло или по-студено и това не е първият път, когато е била предложена подобна идея. Още през 2013 г., инженери-студенти от Масачузетския технологичен институт са пуснали прототип на гривна, която може да създава усещане за топлина или студ с топлинни импулси от вградения радиатор, направен от медна сплав.

Създателите на Aircon Watch се позовават на изследване за регулиране на температурата в организма, проведено през 2012 г. в Станфордския университет. В резултат от това изследване е била разработена „ръкавица“ (всъщност, доста обемисто устройство), която е в състояние да намали температурата на тялото, създавайки вътре в себе си вакуум, който изтегля кръв към повърхността на дланите и след това с помощта на студена вода охлажда кръвта, преди тя да се върне обратно към сърцето.

Така, че науката предполага, че процесите от този вид са възможни, но постигането на резултати в лабораторни условия и напълно комерсиалния продукт — това са съвсем различни неща.

Устройството Aircon Watch осигурява образуването на топлинни импулси. Тези импулси, както твърдят създателите, пречат на сигнала, който нервната система изпраща към тази част от мозъка, отговаряща за регулирането на температурата на тялото. Смущението по този начин на нервната система явно позволява на Aircon Watch да контролира температурата на тялото, пожелание на потребителя.

Часовникът е оборудван с OLED-дисплей и работи с батерия с капацитет 400 mah, която осигурява работа в продължение на 4 часа при използване на функцията за охлаждане и 8 часа при нагряване.

Сега екипът от разработчици на часовника Aircon Watch очаква финансиране чрез краудфандинговата платформа Kickstarter, където създателите предлагат да оформите предварителна поръчка за устройството на цена от $ 80.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!