Умни обувки ни пращат SMS, когато остареят и трябва да ги сменим с нови

4
29

Apple подаде заявка за патент на „умни обувки”, които съдържат сензори, следящи по какъв начин ги употребява собственикът им. Целта е когато обувките остареят прекалено много и се повредят потребителят да бъде уведомен, че има нужда от нови, преди да е останал бос или да се нарани, съобщи Mashable.

На външен вид епълските обувки няма да се различават от останалите. Цялата технология ще бъде скрита в подметката или тока. Там ще се намира централен процесор, който съхранява и обработва данните. В патентното предложение се казва, че технологията може да бъде използвана и при ботуши.

Apple уточняват, че здравите обувки са важни, за да бъдат предотвратени евентуални наранявания при интензивна употреба като бягане, футбол и други спортове. Според компанията на Тим Кук, понякога обувките трябва да бъдат сменени дори ако нямат външни белези от износване, защото е възможно да имат вътрешни повреди, застрашаващи здравето.

В патента се говори и за опция информацията от сензорите на обувките да се изпраща до мобилно устройство, което по всяка вероятност ще е някоя от джаджите с iOS на Apple.

По-параноичните потребители приемат новия вид обувки, като поредното средство действията на хората да бъдат следени, записвани и анализирани от различни компании и служби.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
the professorDisasterpiecesliderumterorDrEaM Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the professor
the professor

ми ако феновете на ябълката не гледат с какво се убуват…

killchain
killchain

И какво, ако решиш да носиш такива обувки, и за тях плащаш надценка на Apple?

sliderum
sliderum

Всяко „инсталиране“ на „приложението“ по $1’79; всяка деинсталация по $1’99
Следователно, огризковите фенове не свалят нагризаните ябълкови шошони, дори по време на сън.

Eternal Life
Eternal Life

Абсолютно ненужни обуки,освен че ще те следят и препращат инфо на apple, ще им се й плаща за тази „услуга“,допълнително ще те й облъчват,та малко ли ни облъчват компютрите и телефоните и всичко останало,само такива обувки са ни притрябвали!