Умни обувки ни пращат SMS, когато остареят и трябва да ги сменим с нови

4
72

Apple подаде заявка за патент на „умни обувки”, които съдържат сензори, следящи по какъв начин ги употребява собственикът им. Целта е когато обувките остареят прекалено много и се повредят потребителят да бъде уведомен, че има нужда от нови, преди да е останал бос или да се нарани, съобщи Mashable.

На външен вид епълските обувки няма да се различават от останалите. Цялата технология ще бъде скрита в подметката или тока. Там ще се намира централен процесор, който съхранява и обработва данните. В патентното предложение се казва, че технологията може да бъде използвана и при ботуши.

Apple уточняват, че здравите обувки са важни, за да бъдат предотвратени евентуални наранявания при интензивна употреба като бягане, футбол и други спортове. Според компанията на Тим Кук, понякога обувките трябва да бъдат сменени дори ако нямат външни белези от износване, защото е възможно да имат вътрешни повреди, застрашаващи здравето.

В патента се говори и за опция информацията от сензорите на обувките да се изпраща до мобилно устройство, което по всяка вероятност ще е някоя от джаджите с iOS на Apple.

По-параноичните потребители приемат новия вид обувки, като поредното средство действията на хората да бъдат следени, записвани и анализирани от различни компании и служби.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари