Устройствата от CES 2013 предвещават упадък на пазара на персоналните компютри

7
25

Традиционно на технологичните изложения се показват социалните тенденции и цялостното развитие на индустрията през следващите години, като изключение не прави и тазгодишното шоу за потребителска електроника CES 2013, на което посетителите могат да се запознаят с новостите около IT-сферата и да видят какво ново могат да очакват в света на „високите технологии“ в близко бъдеще. Основно производителите фокусират усилията си все повече и повече към телевизионния пазар и свързаните с него иновативни решения, което предполага, че новата 2013 г. може да се окаже доста трудна за PC индустрията.

Независимо от това, че повечето от играчите на пазара на CES 2013 активно демонстрираха своите устройства, базирани на операционната система Windows 8, повечето от техните усилия са фокусирани върху намаляване на цените, а не към разработването на нови решения. По време на технологичното мероприятие, ASUSTeK Computer например показа мултимедийния си плейър Qube, който работи на базата на Google TV платформата и поддържа гласово управление и контрол с жестове. Устройството е с интегрираните приложения Google Player и Google Chrome и предоставя на собственика си 50 GB облачно пространство. Освен това, тайванският гигант представи и много нови монитори, безжични рутери и „all-in-one“ системата Transformer с 18.4-инчов екран, две операционни системи (Windows 8/Android), Ivy Bridge процесор и дискретна графика.

В същото време, Acer показа смартфона си от начално ниво с процесор Intel Atom (Lexington) и разкри малко информация за функционалността на новата си услуга AcerCloud, която е съвместима с Windows, Android и iOS базираните устройства.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари