Устройството Barnacle се поставя на предното стъкло на неправилно паркиралия автомобил

0
168

Американската компания Ideas That Stick предложи много оригинален метод за наказване на шофьорите, които паркират не където трябва и не бързат да си преместят автомобила.

 

Обикновено, при неправилно паркиране автомобилите принудително се преместват с паяк или им се поставя скоба на някое от колелата и по този начин автомобилът не може да се движи. И в двата случая се плаща глоба.

 

Ideas That Stick предлага вместо блокиране на колелата, да се блокира предното стъкло на автомобила. Новата система се нарича Barnacle. Това е здрав пластмасов панел с неособено сложна електроника, който може да се сгъва на две, а в двата му края са поставени мощни смукалки, чрез които се закрепва на стъклото.

 

Устройството се закрепва на предното стъкло на автомобила, а шофьорът трябва да заплати глоба чрез мобилния си телефон, след което получава кода за разблокиране на Barnacle. Кодът се въвежда чрез бутоните на панела на устройството.

 

При опит за махане на Barnacle или за потегляне, се задейства мощна сирена и глобата нараства. След смъкването на устройството, то трябва да бъде занесено в специален пункт, а в противен случай следва още по-голяма глоба.

В момента Barnacle се тества и не се знае дали ще се окаже ефикасен в практиката.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари