6.7 C
София

Устройството MyndPlay чете мислите ни и променя финала на филмите, според настроението ни

Най-четени

Понякога финалът на един филм може крайно да ни разочарова ако не отговаря на настроението ни. Всъщност, може дори да развали настроението ни. Затова английски изобретатели създадоха специална джаджа, която може да чете мислите ни и предусещайки в какво настроение сме, променя финала на филма, който гледаме, така че той да не ни разочарова. Устройството се нарича MyndPlay и представлява нещо като плейър, който се продава в комплект със слушалки и софтуер от компанията на британската филмова звезда Тре Азам.

Слушалките съдържат сензори улавящи мозъчните вълни на зрителя. Те измерват до колко той е фокусиран или доколко се чувства спокоен и така, на базата на реакцията му, плейърът насочва сцените и развоя на филма в подходящата посока. За съжаление, технологията поддържа само специално разработени за нея филми, така че ако не сте доволни от потъването на кораба Титаник, например, едва ли ще можете да промените това. Джаджата се продава в две разновидности. Обикновената версия струва 99 британски лири, а втората, която включва спортни приложения, струва 129 британски лири.

Създателите на MyndPlay смятат, че джаджата може да се използва не само с развлекателни, но и с терапевтични цели. Тъй като сензорите измерват реакцията на мозъка към определени стимули, устройството може да бъде използвано за „развиване на по-голям контрол над психиката и емоциите“. Според сайта Gizmag.com, MyndPlay може да намери много успешни приложения в училища, бизнес организации, спортни институции, здравни заведения и дори в рекламната индустрия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини