Устройство ни позволява да контролираме Windows 8 с поглед

1
29

Шведската фирма Tobii е един от най-известните производители на технологии, които позволяват управление на компютърен интерфейс с очи. Техни продукти се вграждат в клавиатури, мишки, тъчпадове и екрани. На тазгодишното издание на CES, компанията ще представи периферно устройство, поддържащо технологията GAZE, което ще позволява управлението на Windows 8 с поглед.

Устройството се нарича REX и се закрепва на долната част на екрана на настолния компютър, като връзката се осъществява чрез USB. Тук трябва да уточним, че целта на REX не е да замести традиционното управление с мишка, тъчпад или клавиатура, а, напротив, да го допълни. Според Tobii, REX позволява един много по-бърз и интуитивен начин за задвижване на курсора на мишката по екрана на компютъра.

От REX ще бъдат произведени само 5000 бройки тази година, като цената на единичното устройство все още не е ясна. Предвидена е обаче и версия специално за разработчици, която може да бъде поръчана още сега на цена от $995. Целта на тази версия е да стимулира разработчиците да създават приложения, които да демонстрират пълния потенциал на технологията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари