Учените разказват колко ефективни са фитнес-тракерите

8
1330

Пазарът на джаджите предлага много фитнес-тракери. Всеки човек може да закупи за себе си такова устройство и то на достъпна цена. Учените обаче решиха да хвърлят повече светлина върху това, до колко ефективни са те и дали си струва да ги купуваме.

Американски учени са намерили 60 доброволци за тестване на няколко популярни фитнес-тракера. Хората е трябвало да ходят и да тичат с тези устройства. След това показателите от приспособленията са били сравнени с реалните, получени по медицински път. Оказало се, че фитнес-тракерите, на които много хора се доверяват безрезервно са отчели точно показателите само на броя на ударите на пулса. Останалата част от информацията е само относителна и не съответства на реалността.

Фитнес-тракерите на различните производители консумират по различен начин енергията, тъй като и алгоритмите за тяхното изчисление също са различни. Освен това, устройствата съвсем не вземат в предвид възрастта, ръста, скоростта на обмяната на веществата и теглото на хората. Това също показва, че не може да им се вярва особено, поради невъзможността за адекватна оценка на изразходваните калории от човека по време на джогинг. Нивото на стреса и качеството на съня също са били определени неточно от съответните тракери.

Това показва, че такива устройства са неефективни. Те могат да се използват само за контрол на сърдечния ритъм.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари