Изследователи от Токийския университет са създали робот, който максимално прилича на човека, не само на външен вид, както много други модели, но и функционално. Kenshiro има анатомично правилен опорно-двигателен апарат и правдоподобно разпределение на телесното тегло.

Роботът може да трепери, да пише и дори да прави упражнения. Но най-изумителната му способност – това е възможността за изпотяване. Механизмът, позволяващ на Kenshiro да се движи, като човека бързо се нагрява. Затова, разработчиците са го оборудвали с алуминиева рамка с отвори, по която циркулира вода. По време на изпълнение на физически упражнения, тя се изпарява и охлажда корпуса на робота.

Предполага се, че в бъдеще тези роботи ще бъдат използвани вместо манекени за краш-тестове: тяхното сходство с човешкото тяло ще помогне за получаването на по-точни данни. Освен това, Kenshiro може да се превърне в прототип на робот, който ще служи за спасителни цели.

Учените вече обмислят да обединят робота-хуманоид с изкуствен интелект. Ако това може да се направи, то в близко бъдеще ще се появят киборги, които знаят как да се движат, да говорят и дори да мислят като човека. И тогава никой няма да ни изненада с новината, че робот е получил гражданство.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
АндроSkynet Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Skynet
Skynet

29-ти Август идва. Очаквайте ни.

-Skynet

Андро
Андро

Робот който се поти за да прилича изцяло на човек ??? Изумително . Какво ли ще последва ? Миризливи крака ? Акне ? Оригване ? ….. Mexaнизмът, пoзвoлявaщ нa Кеnѕhіrо дa ce движи, ĸaтo чoвeĸa бъpзo ce нaгpявa. Зaтoвa, paзpaбoтчицитe ca гo oбopyдвaли c aлyминиeвa paмĸa c oтвopи, пo ĸoятo циpĸyлиpa вoдa. – Ами това е много , ама много обезпокоително. Какво по повърхноста робота се движи толкова бързо и причинява такова повишение на температурата че циркулиращата вода да се изпарява / при поне 80-100 градуса /? И това дали е безопасно са хората които случайно докоснат такова “ бързо… Виж още »