Филип Старк разработи нови hi-tech слушалки за Parrot

0
21

Известният френски дизайнер Филип Старк представи новия модел слушалки Zik за компанията Parrot. Дизайнът залага на високотехнологично интуитивно управление и връзката със смартфоните и музикалните плейъри в преносимите устройства. Слушалките разполагат с капацитивен тъч дисплей, който разпознава няколко отделни движения и е програмиран да изпълнява съответните команди.

При плъзгане на пръста ви надолу, вие ще понижите силата на звука, а при противоположното движение ще я увеличите. При плъзгане напред или назад преминавате съответно към следващата или предишната песен. Слушалките разполагат с контрол Active Voice, което означава че разполагат с два микрофона, които да отчитат вътрешния звук и два, които улавят външния шум за да го изолират. С технологията Concert Hall Effect пък, Parrot засилват усещането за обкръжаващ звук.

Zik разполагат и с NFC чип за безжична комуникация, както и с Bluetooth, с помощта на които може да се свързва директно със смартфона ви. Освен това Старк е предвидил и сензор за отчитане на движенията на челюстта, който оптимизира качеството на звука по време на телефонни разговори. Освен това за по-висока функционалност в Zik има и вграден сензор за движение, който отчита кога повдигате и кога оставяте слушалките. При повдигане се активира Bluetooth и слушалките започват да възпроизвеждат музиката, а при поставяне обратно на хоризонтална повърхност той се изключва и песента спира.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари