Флагманът на семейството Intel Coffee Lake може да се окаже 8-ядрен процесор

0
370

В Мрежата се появи информация за плановете на Intel да пусне през втората половина на следващата година 8-ядрен процесор, съвместим с платките, базирани на чипсета Z390. Смята се, че новият процесор ще оглави линията 10-нанометрови чипове Ice Lake, но изглежда, че „синият гигант“ може отново да увеличи броя на ядрата в своите десктоп процесори в рамките на следващото Coffee Lake поколение.

Според новото списание на промените в XTU инструмента, публикувано вчера от китайския ресурс BenchLife, наскоро той е получил поддръжка на осем – и дву-ядрени решения от семейството Intel Coffee Lake. По този начин, „състезанието на ядрата“, което започна с пускането на процесорите AMD Ryzen 7, може да се разиграе в пълна сила през следващата година. При това, чиповете от линиите Intel Pentium и Celeron все още ще разполагат с две физически ядра.

Освен това, наличието на 8-ядрен флагман, най-вероятно е основната причина за несъвместимостта на платформите LGA1151-v2 и LGA1151. Последната е създадена за работа с четириядрените процесори и удвояването броя на ядрата със сигурност е принудило инженерите на Intel значително да променят схемата на разположение на контактните площи върху процесорното гнездо.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за