Още миналото лято съобщихме за хакерската група The CC Buddies и нейното устройство Contactless Infusion X5 собствено производство. Тогава миниатюрният уред с тегло едва 70 грама се продаваше в даркнет и можеше да прочита до 16 безконтактни банкови карти в секунда.

Сега, почти една година по-късно, хакерите предлагат нова версия на своето устройство. Това е моделът Infusion X6. Но този път специалистите изобщо не се крият в даркнет и продават уреда чрез съвсем обикновен, отворен за всички уеб-сайт.

Рекламата на Infusion X6 твърди, че новата версия работи още по-бързо, може да засича банковите карти на разстояние 15 сантиметра и да ги чете със скорост 25 карти в секунда. „Идеално в тълпата, устройството X6 няма да ти изгуби времето и няма да изпуснеш възможността да хакнеш още една карта“.

Новият модел е с по-малки размери и може да се скрие в ръкава или да се закрепи на китката. Предвидена е и блокираща система – ако мошеникът бъде забелязан в тълпата и хванат от полицията, устройството се блокира, а данните в него повече не могат да се прочетат.

Infusion X6, точно както предишния модел, чете данните за номера на кредитната или дебитната карта и срока на нейната валидност, но ако там има и други данни – имена, адреса на собственика и т.н. – те също се прочитат и записват в устройството.

Началната цена на Infusion X6 е 1,5 биткойна или $1700 по днешния курс. Предлагат се комплекти с различни аксесоари – док-станция, празни банкови карти за клониране на информацията и други.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари