Характеристики на видеокартата Galaxy GeForce GTX 780 HOF Edition

2
34
По време на изложението Computex 2013, Galaxy показа на посетителите си графичния ускорител GeForce GTX 780 HOF Edition, който може да се похвали с впечатляващ външен вид, благодарение на бялата си печатна платка. По някакъв начин, от китайския уебсайт ChinaDIY са се сдобили с устройството и са запознали обществото с основните му характеристики.


Според данните на
източника, Galaxy GeForce GTX 780 HOF Edition е базирана на високопроизводителния чип GK110-300-A2 с 2304 поточни CUDAпроцесора, 192 текстурни и 48 растерни блока, налична е 3 GB GDDR5 видео-памет, която е синхронизирано с GPU посредством 384битова шина. Версията с бялата печатна платка е снабдена с чиповепамет, производство на Elpida Memory, а захранването се осигурява от 8+2 захранваща подсистемата с високопроизводителна елементна база, а също така са предвидени и два конектора PCI-E Power 8-pin.Естествено, адаптер с такъв хардуер не може без заводски овърклок. Специалистите от Galaxy са запазили за паметта препоръчителния показател от 6 GHz, но чипа GK110 е сериозно подсилен: стандартните честоти 863/900 MHz са увеличени до 1006/1058 MHz. Заслужава си също да се отбележи, че за видео-картата е разработен и специален външен захранващ модул, който може да се закупи отделнои който предоставя на картата допълнителни 8фази за VRM и три конектора PCI-E Power 8-pin. Модулът е пригоден за всякакъв екстремен овърклок чрез използване на LN2.

Охладителната система в Galaxy GeForce GTX 780 HOF Edition е внушителна по размери и се състои от четири 6 мм топлинни тръби, медна основа, голям радиатор и чифт 90мм вентилатора. Цената на картата е неизвестна за момента.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари