Хардуерна защита от спам и вируси

0
10

За големите корпорации вирусните атаки и спама могат да нанесат значителни щети. Компанията IntelliReach пусна на пазара хардуерния филтър MessageScreen, работещ под операционната система SuSE Linux. Филтъра поддържа пощенските сървъри на Notes, GroupWise и Microsoft, може да блокира до 98% спама и ефективно спита вирусните атаки. MessageScreen има около 8000 правила за филтриране на Интернет трафика, които могат да се настроят според нуждите на компанията, поддържа Real-Time Block Lists, проверка на сървъра, изпращаш съобщението, извършва сканиране за вируси и др.

MessageScreen се предлага в два варианта – LX100 на основата на 2.4 GHz процесор Intel Xeon и LX300 на основата на два 2.8 GHz процесора Intel Xeon. Разполагат с два SATA хард-диска с обем 120 GB, скорост 7200 оборота в минута и поддръжка на незабавно сменяне (без спиране на системата), конфигурирани в масив RAID 1, както и порт Ethernet 10/100/1000 BaseT. Обема оперативна памет в модела е 1 GB в модела LX100 и 2 GB в LX300.

За управление, настройка и диагностика се използва защитен WEB-интерфейс. Производителността на филтъра MessageScreen LX100 е 30 000 съобщения в час (при размер на съобщението 5 Kb), а на LX300 – 58 000 съобщения в час. При използване не „Real-Time Block Lists“ производителността пада с 20%. При необходимост от по-висока производителност е възможно обединяването на няколко филтъра MessageScreen. IntelliReach съобщава, че е възможно използването на Solaris вместо SuSE Linux, но според компанията производителността в този случай пада 8 пъти.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за