Хибридните процесори AMD Renoir ще имат висока честота на графичното ядро

1
839

В началото на следващата година AMD ще представи хибридните процесори Ryzen Mobile от серия 4000, известни с кодовото име Renoir. Новите чипове се базират на процесорната архитектура Zen 2, която е вече добре позната от сървърните и десктоп процесорите на компанията. Новите хибридни процесори ще имат интегриран графичния ускорител Radeon Vega, който е наследен от APU Raven Ridge и Picasso.

Сега се появи информация, че бързодействието на графиката в хибридните процесори Renoir ще бъде увеличена предимно чрез увеличаване работната честота на iGPU. Така например, в един от инженерните образци графичното ядро работи с честота до 1,75 GHz. Това не е малко, като се има предвид, че при актуалните към днешен ден Ryzen Mobile 3000 честотата на графичното ядро е 1,4 GHz.

Друг важен момент в новите хибридни процесори на AMD Renoir е поддръжката на оперативна памет с висока работна честота. Преди време в уеб пространството се появи информация, че новите APU ще могат да работят с LPDDR4X-4266 памет, което положително ще се отрази не само на работата на процесорните ядра и върху графичния ускорител.

Остава да дочакаме официалната информация от AMD. Според изтеклата към днешен ден информация, хибридните процесори AMD Ryzen Mobile 4000 ще бъдат представени още следващия месец по време на събитието CES 2020.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари