Хибридните процесори Athlon 4000U (Van Gogh) ще имат графика Navi (RDNA)

1
774

Главният редактор на уеб портала Igor’s Lab в своя пост за бъдещите процесори на AMD съобщи нова информация за чиповете на компанията.

Според тази информация, през следващата година екипът на доктор Лиза Су ще представи хибридните процесори Cezanne, които носят името на френския импресионист Пол Сезан. Към днешен ден AMD вече разполага с екземпляри на APU Cezanne със степинг A0. Степингът A0 означава ранен стадий на развитието на чипа.

Горещо обсъжданите процесори от следващо поколение AMD Ryzen 4000 (Vermeer) с новата архитектура Zen 3 вече са със степинг B0 и във всеки един момент ще започне масовото производство на тези чипове. Степингът B0 означава, че разработката е приключена и не се предвиждат повече промени в кристала.

Очакванията са производството на новите процесори Ryzen 4000 да започне през месец август, а продажбите на първите чипове се очаква да стартират в края на тази година, след като бъдат попълнени складовите запаси.

Igor’s Lab съобщава още, че в APU Cezanne ще продължи да се използва GPU Vega/GCN (с идентификатор GFX9), който ще има значителни подобрения. През 2022 година трябва да излязат чиповете Rembrandt и Van Gogh, които вече ще получат дългоочакваната графика Navi с RDNA архитектура.

Един от ключовите моменти на новата архитектура AMD Zen 3 ще бъде преходът към 8-ядрените CCX модули с 32 MB кеш памет от трето ниво, което ще осигури по-ниски латентности и по-добро взаимодействие между ядрата.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари