Хибридните процесори Renoir могат да се окажат първите чипове на AMD с поддръжката на LPDDR4X-4266 памет

0
1273

Наскоро излезлите корекции на драйверите за операционната система Linux намекват, че хибридните процесори на AMD от следващо поколение с кодово име Renoir ще поддържат LPDDR4X-4266 оперативната памет.

Паметта играе решаваща роля в работата на хибридните процесори на Advanced Micro Devices. Тестовете показват, че бързата памет значително подобрява производителността на тези хибридни чипове, особено при игрите. Да си припомним, че съвременните мобилни хибридни процесори Picasso на AMD от серия U и особено от серия H официално поддържат DDR4-2400. Това донякъде обезкуражава, понеже мобилните процесори Ice Lake на Intel поддържат стандартите DDR4-3200 и LPDDR4-3733.

Но тази нова информация показва, че процесорите AMD Renoir ще имат значително подобрен интегриран контролер на паметта, който ще може да работи с LPDDR4X-4266 модулите оперативна памет.

Стандартът LPDDR4, представен през 2014 година, предвижда работна честота 3200 MHz. LPDDR4X се появи след три години и увеличи честотата на паметта до 4266 MHz. Към днешен ден AMD няма чип, който да поддържа LPDDR4X, но Renoir явно ще промени тази ситуация. Първият пач на Linux драйверите за процесорите Renoir показва LPDDR4X оперативна памет, а вторият – честота на паметта 4266 MHz.

Очакванията са хибридните процесори от фамилията Renoir да излязат на пазара през 2020 година и да заменят чиповете Picasso. Засега компанията AMD не потвърждава тази информация.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари