fbpx
6.4 C
София

Хибридни охладители от Swiftech за видеокарти на чип NVIDIA GF100

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

За тези, които разполагат с оригинални версии на видеокарти базирани на графичните адаптери NVIDIA GeForce GTX 480 и NVIDIA GeForce GTX 470, но искат да станат по-ефективни като добавят по-добър охладител, може би тази новина ще ги направи щастливи. Компанията Swiftech обяви пускането на два нови охладителя под наименованията Swiftech MCW80 GTX480 и Swiftech MCW80 GTX470, от които първият включва GPU воден блок Swiftech MCW80 и алуминиев радиатор Swiftech GTX480-HS, а вторият има същия воден блок и работи заедно с алуминиевия радиатор Swiftech GTX470-HS.

Според производителя, при използване на водния блок, обхващащ всички ключови „горещи точки” на видеокартата, чиповете памет и елементите на захранващата верига, се намалява излишната топлина от графичния процесор и съответно се увеличава неговата производителност. Именно затова бе решено да се предлагат хибридни решения, в които, ако можем така да се изразим, се разделя работата между радиатора и водния блок. Радиаторът охлажда чиповете памет и елементите на захранването, а водният блок се занимава с намаляване температурата на GPU. При това, за допълнително увеличение на производителността може да се инсталира вентилатор с размери 80 х 80 х 15 мм.

Swiftech MCW80 GTX480 и Swiftech MCW80 GTX470 могат да се закупят в САЩ за цени съответно $100 и $99.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини