fbpx
1.5 C
София

Цените на NAND Flash паметта тази година ще започнат да поевтиняват и ще продължат и през следващата

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

TrendForce публикува актуална прогноза за световния пазар на NAND флаш-памет за текущото тримесечие и 2022 г. Анализаторите смятат, че производствените разходи в близко бъдеще ще намалеят.

Съобщава се, че растежът на търсенето на NAND продукти се забавя. На този фон през четвъртото тримесечие на тази година средната цена на съответните чипове може да намалее с 5%, в сравнение с третото тримесечие на 2021 г.

През следващата година, смятат експертите, спадът в цената на NAND Flash ще продължи. Това се обяснява с факта, че ръстът в обемите на доставките в битово изражение ще надхвърли ръста на търсенето – съответно 31,8% срещу 30,8% на годишна база.

В сегмента на смартфоните се очаква увеличение на поръчките за чипове с висока плътност. Например, Apple вече представи iPhone 13 Pro / Pro Max с 1TB флаш-устройство. Догодина, според анализаторите, този пример ще бъде последван и от разработчиците на Android-смартфони. Търсенето на NAND флаш-памет за смартфони ще се увеличи с 28,5% през 2022 г., твърдят от TrendForce.

В сегмента на ноутбуците поръчките на SSD устройства в битово изражение ще нараснат с 23,2% в сравнение с 2021 г.

Като цяло, според прогнозите се очаква, годишните доставки на NAND флаш-памет да нараснат със 7,4% през 2022 г. спрямо текущата година. За сравнение: до края на 2021 г. се очаква ръст на нивото от 21,9%.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини