Часовникът Pebble ще може да комуникира с автомобили на Mercedes-Benz

0
131

Преди два дни Pebble намекнаха, че ще представят нещо ново и специално по време на Изложението за потребителска електроника (CES), което ще започне утре в Лас Вегас. Все още не знаем за какво точно става въпрос, но пък днес получихме информация отнасяща се до един от първите популярни смарт часовници. На CES автомобилната компания Mercedes-Benz ще представи концептуален модел Pebble, който ще може да си комуникира с колите им.

Софтуерът в автомобилите ще може да изпраща до смарт часовника данни за превозното средство и навигационна информация в реално време. Целта на концептуалния модел е да демонстрира резултатите от изследователската работа, която Mercedes-Benz извършват в лабораторията си в Силициевата долина. В тази лаборатория компанията се занимава главно с разработване на софтуерни технологии за автомобилите си.

Mercedes-Benz използват Pebble само като пример за това как „свързаността“ на автомобила може да се използва повече и по-полезно в живота на собственика му. Ако щастливият собственик на Мерцедес разполага и с този нов Pebble, той би могъл само с бърза проверка в часовника си да разбере дали има достатъчно гориво в колата, дали вратите са заключени и какво ли още не. Нещо повече, използвайки вградената навигационна система в колата, Pebble ще може да напътства водача от паркинга до желаната от него дестинация.

Концептуалният часовник на Mercedes-Benz напомня до голяма степен друг прототип на автомобилна компания – часовника Nismo на Nissan. Този модел се свързва с автомобил на японската компания и показва най-вече данни за неговата производителност.
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари