fbpx
9.8 C
София

Червен Mac Pro отива на търг с благотворителна кауза

Най-четени

Вече ви разказахме за съвместния проект на Старши вицепрезидента на отдела по дизайн в Apple Джонатан Айв и известния индустриален дизайнер Марк Нюсън, в рамките на който бе създаден този удивителен модел Leica M. Апаратът, както ви уведомихме, ще участва в благотворителен търг на нюйоркския аукцион Sotheby’s насрочен за 23 ноември.

Сега разбрахме, че освен въпросната Leica M, двамата дизайнери ще предоставят на търга и друго свое общо творение – Mac Pro от последно поколение решен в стилен тъмночервен цвят. Айв и Нюсън се надяват, че компютърът ще се продаде на цена между 40 и 60 хиляди долара.

На сайта на Sotheby’s не се споменава нищо за вътрешните характеристики на червения Mac Pro. Възможно е този единствен по рода си модел да е различен само отвън, тоест да очакваме неща като: 3.7GHz-ов четириядрен процесор Xeon, 12GB DRAM, графика Dual FirePro D300 и 256GB 22D. Поддържащият тези характеристики оригинален модел ще струва $2999, като Apple са подготвили и втори с още по-добри характеристики за $3999.

Всички приходи от търга ще отидат в благотворителната организация на фронтмена на U2 Боно (RED), като парите ще послужат за снабдяване с медикаменти за HIV на заразени с вируса майки с цел да не предадат страшната болест на децата си.

 

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини