Чиповете за таблети носят рекордни приходи за NVIDIA

0
67

Наскоро NVIDIA направиха отчет за третото тримесечие на фискалната 2012 година. Резултатите им са повече от задоволителни. Всъщност, от компанията отчитат рекордни продажби, най-вече на процесори за таблети като Nexus 7 на Google или Surface на Microsoft.

Според отчета, приходите на американската компания за тримесечието възлизат на $1,20 милиарда – с 15,3% повече от предишното тримесечие. Два от най-успешните им продукта са графичните процесори Kepler, които захранват геймърски продукти и суперкомпютри и Tegra, които стоят в основата на най-иновативните таблети, телефони и дори автомобили.

Що се отнася до конкретните модели, допринесли за отличните резултати, те са: GTX 680, GTX 690 и GT 640M, както и по-евтините 660ti, GTX 660, 650ti и GTX 650, които също са постигнали доста добри резултати.

Най-успешни обаче са били процесорите за таблети, особено Tegra 3, известен също като „система върху чип“. Именно този процесор стои в основата на Nexus 7 – един от най-популярните 7-инчови таблети на пазара в момента. Surface на Microsoft, който засега се продава добре, също използва технологията на Nvidia.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари