Чипсетите Intel 300 Series могат да получат интегрирани WLAN и USB 3.1 контролери

1
564

С процесорите Intel Core от осмо поколение Coffee Lake, които трябва да дебютират през втората половина на 2017 г., американският производител трябва да пусне и чипсетите от серията Intel 300, чието име е Z370 Express. Естествено, в плановете на производителя са и по-достъпните решения, като H370 и B350, които ще дебютират заедно с четири- и дву-ядрените CPU Coffee Lake през първото тримесечие на 2018 година. Смята се, че платформата може да получи нов сокетен конектор.

В интересна особеност на серията Intel 300 (най-малко, Z370 Express) ще се превърне фактът, че за разлика от предшествениците си, тя ще включва в себе си свой собствен контролер WLAN и USB 3.1 gen 2.0, което може сериозно да удари по производителите, като Realtek, Broadcom и ASMedia.

Компанията Intel в момента вече има достъп до множество патенти и лицензи за WLAN и USB, което й позволява да използва технологиите 802.11 ac R2 и Bluetooth 5.0 в собствените контролери, заедно с USB 3.1 gen 2.0.

Най-вероятно, тези функции не са ограничени само до платформата от премиум-клас Z370, тъй като има данни за това, че интегрираните контролери WLAN и USB 3.1 също така могат да бъдат използвани и в SoC от входно ниво Gemini Lake, които ще сменят поколението Apollo Lake.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
НИко
НИко

Кому е нужно WiFi в чипсета – още един начин да ни шпионират незабелязано.