Чипсет с два PCI Express x16 слота – през септември

0
5

VIA Technologies смята да представи първия чипсет с поддръжка на два PCi Express x 16 слота през месец Септември тази година. Както не е трудно да се досети човек, основната идея на новия чипсет – PT894PRO (за Pentium 4) – е поддръжката на технологията SLI (Scalable Link Interface) na nVidia, позволяваща значително увеличение на производителността на системата благодарение на използването на 2 видеокарти от класа на GeForce 6800 / 6600.

Сред другите характеристики на PT894PRO трябва да се обърне внимание на поддръжката на двуканална памет DDR2-667 (но и обикновена DDR400 също ще се поддържа) и ориентацията към процесори с 800 и 1066 МHz системна шина. Първите образци на новия чипсет ще се появят през септември, а масовото му производство ще започне през последното тримесечие на годината.

Разбира се, не са забравени потребителите на Athlon 64/Sempron/Opteron, за които VIA е приготвила K8T890PRO. Инжинерните образци вече са готови, а производството на новия чипсет ще започне през септември

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за