AMD вероятно ще разкрие дългоочакваната графична карта от висок клас Navi на следващото събитие CES, която ще е продължение на поколенията Radeon и RDNA 2 видео карти, като според очакванията на мнозина, това ще бъде „“убиецът на Nvidia“.

Естествено, това е много спекулативно, но от друга страна, източникът, разкрит от Wccftech, е уважаван източник на изтичане на данни и вътрешна информация, когато става дума за хардуер, и уважаван потребител във форумите на Chiphell, който преди това разкри информация за първоначалния старт на картите Navi, която впоследствие се оказа достоверна.

Според потребителя със загадъчен никнейм Wjm47196, CES ще бъде мястото, където AMD ще разкрие първите визуализации на следващите си графични карти от сериите Radeon, които ще бъдат второто поколение RDNA – допълнително усъвършенствана и надградена архитектура в сравнение с оригиналните Navi видео карти, произвеждани по 7 – нанометров технологичен процес.

Вероятно тези графични процесори ще могат да се похвалят с хардуерно ускорение, за да предоставят в игрите проследяване на лъчите и по-бърза скорост на кадрите, както и да настигнах RTX графичните процесори на Nvidia, като според мнозина ходът на AMD изигравя роля точно на това – отговор на предложенията на прекият им конкурент.

Достоверно ли е?

Тази информация кореспондира с предишните данни от месец август, когато за първи път чухме от друг източник, че видео картата от най-висок клас, която и тогава беше наречена „убиецът на Nvidia“, вероятно ще се основава на архитектурата на RDNA 2. Очаква се тази графична карта да дебютира в средатата на 2020 г. Като търговско название, потенциално това ще бъде RX 5900, която би могла да бъде пусната заедно с RX 5800, по информация, получена наскоро от актуализирането на драйверите на Linux. Така че началото на годината ще разкрие какво действително ще се случи, но за сега всичко споменато до момента си пасва идеално.

Също така станахме свидетели на изтеки пътни карти, показващи, че DRNA 2 Radeon графичните процесори са в процес на развитие и всичко това е свързано с възможността конзолите от следващото поколение да получат графични решения, захранвани от RDNA 2 – и не забрявайте, че тези конзоли имат AMD чипове и ще поддържат проследяване на лъчите – факт, който вечени е станал известен.

Освен това, тук е моментът да припомним за изтеклия на скоро RRA сертификат, който породи значителни спекулации за това какво ще представляват следващите видео карти базирани на архитектурата Navi.

Паметта има значение

С това последно разкритие Wccftech също подозира, че графичните карти от най-висок клас, ще използват видео памет от тип HBM2E, а не познатата ни GDDR6, но специално тази информация трябва да бъде приета с известна доза съмнение.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Кой знае говори се, че нямало да видим голямо Navi 20 а пак среден клас големина чипове, но ще се види де, кой знае може да се завърнат с гръм и трясък, както направи Ryzen. Но цените определено не ми харесват изобщо Navi трябваше да струва колкото Polaris, ама не надуха цените и ще получат псувни, че ходят по стъпките на НЕвидя…