fbpx
4.1 C
София

Ще можете да „пишете“ собствени приложения за AR/VR хедсета на Apple

Хей, Siri, направи ми приложение

Най-четени

Дълго обсъжданият AR/VR хедсет на Apple може би най-накрая ще бъде пуснат на пазара по-късно тази година, и имаме нов набор от изтичания на информация за разработването на приложения за него, които подсказват, че всеки ще може да създава „преживявания“ с добавена реалност на това устройство.

Според източници на The Information, чрез MacRumors, Apple работи върху инструменти за разработка на софтуер, който да направи процеса на създаване на приложения възможно най-прост. Колкото повече приложения бъдат създадени, толкова по-привлекателно ще бъдете устройството.

Тези инструменти означават, че дори потребителите биха могли да създават свои собствени приложения чрез Siri, се казва в доклада: така че бихте могли просто да опишете преживяването, което искате да видите, а Siri ще интерпретира вашите команди и ще го създаде за вас.

Здраве и уелнес

Един от примерите, споменати в статията е възможността за създаване на приложение, което показва виртуални животни, разхождащи се из стая, само като го опишете на Siri. За създаването му не са необходими умения за кодиране или компютърен графичен дизайн.

Струва си да се отбележи, че информацията, чийто източник е статията, е от 2021 година, така че на този етап може да е малко остаряла – а по начало очевидно е непотвърдена и неофициална, нъпреки това е логично Apple да иска да направи разработването на приложения възможно най-лесно.

В доклада се споменава също така, че Apple работи върху AR съдържание, като приоритет са здравето и уелнесът. Една от потенциалните употреби на бъдещото устройство е като помощно средство за медитация, което позволява на потребителите да седят в цифрово генерирани успокояващи сцени по техен избор.

Анализ

Ако подробностите в този доклад на The Information са верни, Apple следва известна тенденция, когато става въпрос за максимално улесняване на достъпа до инструментите за разработчици на AR софтуер, а крайната цел е да се увеличи максимално ангажираността на потребителите.

Тези от вас, които имат деца вкъщи, вероятно знаят за Roblox – платформата за онлайн игри, която прави проектирането и изграждането на преживявания също толкова лесно, колкото и тяхното възпроизвеждане. Възможно е Apple да се стреми към нещо подобно и тук.

Разбира се, да не забравяме и феноменално успешната Minecraft: друга игра, която също е платформа за създаване на нови игри и среди. Привлекателността на Roblox и Minecraft се състои не само в това, което са, но и в това какво още можете да правите с тях.

Ако Apple иска да убеди значителен брой хора да платят за нейният AR/VR хедсет (или очила за смесена реалност, ако предпочитате), тогава ще е необходим голям избор от приложения – и това може да е идеалният начин да се постигне това.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини