Ще финансират в Kickstarter велосипедно кормило с GPS

1
56

На сайта за споделено финансиране на проекти и каузи Kickstarter започна събирането на средства за производството и пускането в продажба на велосипедно кормило с вграден GPS модул. Устройството, което е получило названието Helios, се разработва от група американски ентусиасти – велосипедисти.

Вградената в кормилото GPS технология може да бъде използвана за получаване на информация за скоростта на велосипедиста и изминатото от него разстояние в реално време. Освен това тя може да помогне за откриването на велосипеда, в случай че бъде открадната, както и да изпрати информация за местоположението на своя собственик при катастрофа.

Системата осъществява връзка с велосипеда по SMS, чрез вграден в кормилото слот за SIM – карти. В кратките съобщения може да бъде изпратен например линк към Google Maps с точното местоположение.

GPS модулът се захранва от отделна батерия, която може да работи автономно с едно зареждане в продължение на 15 дни. Освен това кормилото разполага и с иновативна система за осветление, включваща един преден фар и светодиоди, разположени в двата края, които светят в обратна посока. Те могат да изпълняват ролята и на своеобразен „цветов скоростомер“, при което цветът на светлината се променя, в зависимост от скоростта на движение на велосипедиста.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари