Японска електрическа вилица „посолява“ ястията чрез въздействието на слаб електрически ток върху езика

4
88

В Япония бе представен прототип на електрическа вилица, която създава усещане за солено, стимулирайки вкусовите клетки на езика с помощта на електричество.

 

В дръжката на вилицата са вградени електронната схема и акумулаторна батерия, капацитетът на която е достатъчен за 6 часа работа. За включване на устройството е предназначен специален бутон върху дръжката. Потребителят променя интензивността на „соления“ вкус чрез регулиране параметрите на електрическия ток. Японската електрическа вилица може да да генерира ток, който имитира солен, кисел и „метален“ вкус.

Nikkei Technology допълва, че иновативната електрическа вилица се базира на новата технология на „електрическия усет на вкус“, създадена от учените от университета в Токио. Клетките на езика се активират с помощта на слаб електрически ток и човекът чувства солен или кисел вкус. Новата вилица може да се използва при специални диети, при които не трябва да се употребява сол, като например специалните диети на хората, страдащи от хипертония.

Японската електрическа вилица е създадена специално за „Ресторанта без сол„, който съдържа предимно ястия без никаква сол. Представеният прототип струва 2000 японски йени или около $18.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
antonasenovAzhenurkqsrk Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
antonasenov
antonasenov

И предполагам уловката е, че когато извадиш вилицата от устата храната вътре отново е безсолна :Д

Azhen
Azhen

Ами да това е номера , да е солено но да не се използва сол , просто да се симулират рецепторите за сол по езика когато ядеш с вилицата.Хитро е , колко ефективно обаче не се знае ,чудно ми е само вилица ли има защото ще ми е интересно да ядат супа с вилица.

antonasenov
antonasenov

Нещо не схвана идеята за която говорех :Д Опирал ли си батерия до езика, от тези 9 волтовите 😕 И какво става след като спреш да я опираш 😕 С вилицата е същото, ако искаш да усещаш това за което е направена, не трябва да я вадиш от устата си :Д Извод: няма идея в това приспособление, има само измама, освен ако не ти пуска някакви вещества в устата, но тогава въпросът е: какви 😕 И в случая идва положението в което отново се замисляш има ли смисъл от това или може и да си осолиш това което ядеш, или… Виж още »

urkqsrk
urkqsrk

И да се чудите няма да разберете как работи докато не я пробвате 😀