1: Face Watch – часовник с кауза

0
28

Сигурно помните гумените гривни Livestrong, които всички носеха преди няколко години. Различните цветове на гривните символизираха различна кауза, а парите от продажбите им отиваха за благотворителност. Същата идея възродиха от компанията Mirza Minds, този път, обаче, използвайки стилни часовници вместо гривни.

Часовниците се наричат 1:Face Watch и се предлагат в шест цвята с шест различни каузи. С парите от белия часовник могат да се нахранят 16 деца в Африка, за един жълт ще се построи един кладенец, за 14 розови ще се направи една мамограма, за 3 светлосини един жител на Хаити ще се сдобие с нова фурна с въглища, за 5 червени болен от СПИН ще получи едномесечно лечение и за един черен – 8 болни от рак ще получат медицинска помощ.

Освен с благородната си кауза, часовниците впечатляват и с изчистения си минималистичен дизайн. Циферблатът е съвсем празен и показва часа едва след натискането на определен бутон. Mirza Minds са изчислили, че ако проверяваме часа шест пъти дневно, батерията би трябвало да издържи около две години. Към часовника всеки получава и едногодишна гаранция.

В момента часовникът може да бъде закупен от краудсорсинг сайта Indiegogo срещу $40. Ако имате желание да дарите повече средства може да получите и по-усъвършенствана версия. За $500, например, ще получите часовник с тъчскрийн, с който ще подкрепите всяка една от шестте каузи.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за