11,6-инчовите ноутбуци се превръщат в нишов продукт

3
33

Преди няколко години нетбуците бяха един от най-популярните видове преносими компютри. Днес продажбите им са се свили неколкократно, като причината, според повечето анализатори, са таблетите. Ето защо, от известно време насам малките 11,6-инчови ноутбуци (или нетбуци) са се превърнали в нишов продукт, от който се интересува съвсем малък сегмент от пазара.

Отчетите на производителите на ноутбуци ясно показват, че продажбите на модели с 11,6-инчов или дори 13,3-инчов екран стават все по-малко и по-малко. Въпреки това, на пазара все още могат да се намерят доста модели, отговарящи на тези размери. Съвсем наскоро, например, Samsung и Acer пуснаха 11,6-инчови компютри Chromebook, които ползват облачната платформа Chrome OS. Asus също пуснаха 11,6-инчов модел в лицето на VivoBook – ноутбук с тъчскрийн.

Въпреки постоянно намаляващите си продажби, обаче нетбуците не са изчезнали напълно. В повечето развиващи се икономики тези преносими компютри все още се продават доста добре. Според някои анализатори, 11,6-инчовите ноутбуци всъщност имат доста голям шанс на пазара, тъй като екранът им е с една идея по-голям от този и на най-големите таблети, а в същото време са много по-малки и компактни от лаптопите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари